Bcc Elektro Speciaalzaken failliet verklaard door rechtbank Amsterdam


Amsterdam, 23 september 2023

Op 22 september 2023 heeft de rechtbank van Amsterdam een belangrijke uitspraak gedaan in de retailsector. De firma Bcc (elektro-speciaalzaken) B.V., beter bekend onder de naam Bcc Elektro Speciaalzaken, is in staat van faillissement verklaard.

Deze onderneming was ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder het nummer 33156765 en stond bekend om haar breed assortiment in wit- en bruingoed, zoals blijkt uit de hoofdactiviteit met code 47432. Voor velen was Bcc een bekende naam, waar menig huishouden zijn of haar elektronische apparaten heeft aangeschaft.

Mr. J. Lensink is aangesteld als curator voor dit faillissement, wat wordt aangeduid met het insolventienummer F.13/23/279. Het faillissement heeft betrekking op een Besloten Vennootschap (B.V.), wat betekent dat de aansprakelijkheid van de onderneming in principe beperkt is tot het bedrijfsvermogen.

De precieze oorzaken en gevolgen van dit faillissement zijn op dit moment nog niet volledig in kaart gebracht. Er zullen in de komende dagen en weken ongetwijfeld meer details naar buiten komen, vooral met betrekking tot de afhandeling van lopende orders, garanties en de toekomst van het personeel.

Het is altijd triest nieuws wanneer een gevestigde naam uit het winkellandschap verdwijnt. De impact van een faillissement is niet alleen voelbaar voor het bedrijf zelf, maar ook voor de werknemers, leveranciers en klanten.

We houden onze lezers op de hoogte van verdere ontwikkelingen omtrent het faillissement van Bcc Elektro Speciaalzaken.

Dossier bekijken