Faillissement Staples Nederland - Wat Dit Betekent voor Werknemers en Klanten?


Lelystad, 18 oktober 2023

Op 18 oktober 2023 heeft de rechtbank Lelystad een beslissende uitspraak gedaan over Staples Nederland B.V., een bedrijf dat onder verschillende handelsnamen opereerde, waaronder Dawidenko, Ce, Corporate Express, Staples, Staples Advantage, Office Centre Online, Business Office Supply, Staples Office Centre, Staples Office Centre Online en Intercambio En Staples Wholesale. Het bedrijf stond geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 33272529 en was actief in de rechtsvorm van een besloten vennootschap met gewone structuur, waarbij de hoofdactiviteit gericht was op 4618, HB, gespecialiseerd in overige goederen.

De uitspraak van de rechtbank betekent dat Staples Nederland B.V. nu officieel failliet is verklaard, met mr. H. Dulack als benoemde curator. Het insolventienummer dat aan deze zaak is toegekend, is F.16/23/415. Deze ontwikkeling heeft niet alleen gevolgen voor het bedrijf zelf, maar ook voor de bredere zakelijke gemeenschap en degenen die met Staples Nederland B.V. samenwerkten.

Impact op Werknemers en Klanten
Een bijzonder interessant aspect van dit faillissement is het feit dat Staples beweerde dagelijks maar liefst 20.000 producten te leveren aan zakelijke klanten. Dit cijfer weerspiegelt de omvang en betekenis van het bedrijf binnen de zakelijke sector. Echter, wat nu onzeker blijft, is hoeveel medewerkers hun baan exact zullen verliezen als gevolg van dit faillissement. Werknemers worden geconfronteerd met een onzekere toekomst, en dit is een zorgelijke tijd voor hen.

Evenzo is onduidelijk wat er zal gebeuren met de reeds geplaatste bestellingen bij Staples Nederland B.V. Klanten die op dit moment lopende bestellingen hebben, worden geconfronteerd met vragen en bezorgdheid over de levering van deze artikelen. De curator, mr. H. Dulack, heeft nog geen duidelijkheid kunnen verschaffen over dit aspect van het faillissement.

De Toekomst Afwachten
Op dit moment blijft de situatie rondom Staples Nederland B.V. in ontwikkeling. Het is van cruciaal belang voor werknemers, leveranciers en klanten om de ontwikkelingen nauwlettend te volgen en contact te houden met de officiële communicatiekanalen van de curator. Het faillissement van een dergelijk bekend bedrijf herinnert ons eraan hoe belangrijk financiële planning en risicobeheer zijn in de zakelijke wereld. Terwijl we de toekomst van Staples Nederland B.V. afwachten, zullen de gevolgen van dit faillissement langzaam maar zeker duidelijk worden.

Dossier bekijken